\"Германия ще си остане Германия въпреки мигрантите\"

Страната няма да измени ценностите си, отсече Меркел

Цитат на деня:

\
128 ~ 1 мин. четене

"Германия ще си остане Германия във всичко, което е скъпо за нас". Това казва канцлерът на страната Ангела Меркел в интервю за германския вестник "Зюддойче цайтунг". По думите й страната няма да измени на ценностите си заради миграционната криза и проблемите с интеграцията на бежанците.

Меркел подчерта, че страната ще продължи да залага на либерализма, демокрацията, правото и да има социална пазарна икономика, която работи в подкрепа на най-слабите.

Канцлерът обясни още, че е подценявала прекалено дълго проблема с миграцията и е блокирала необходимостта от намиране на общоевропейско решение. Според нея проблемът с бежанците не е бил обхванат по правилния начин на ниво ЕС.

Меркел призна, че е оставила Испания и другите гранични държави в ЕС да се оправят сами с бежанците. "Ние не обхванахме проблема по правилен начин", добави тя.

По отношение на заплахите срещу Германия от страната на „Ислямска държава” канцлерът коментира, че опасенията и страховете на германците са напълно разбираеми. Тя обаче нямало да се съгласи, че мигрантите са внесли терора в страната.

Коментари: 0