Глосов припомни, че „Трейс“ е строила нагънатия участък на „Тракия“

Според председателя на АПИ, ремонтът на участъка ще струва близо 60 млн. лв.

Глосов припомни, че „Трейс“ е строила нагънатия участък на „Тракия“
7298 ~ 1 мин. четене
Автор: Вероника Тонева
Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Светослав Глосов напомни днес, че компанията „Трейс“ е изпълнител на проблемния участък между Стара Загора и Чирпан на магистрала „Тракия“, където в момента пътната настилка е нагъната. До споменаването на фирмата, замесена и в трагичния инцидент на пътя край Своге, се стигна след запитване на журналисти относно необходимостта да се ограничи скоростта на движение в участъка до 90 км/ч.

„Гаранционният срок за пътя обаче е изтекъл“, коментира Глосов пред репортер на Economic.bg. Отсечката е с дължина 40 км и е пусната в експлоатация през 2007 г.

„Правени са проби на пътя и се оказва, че глината, която е в дълбочина под основата, просмуква нагоре в насипа и създава нестабилна основа. Това е обяснението на специалистите, които са правили обследването“, обясни Глосов. Според прогнози на АПИ, ремонтът на участъка ще струва близо 60 млн. лв.

„Има един участък от 500 метра, който е експериментално ремонтиран, за да видим как ще се държи като път. Идеята е дали тази технология да продължи и за останалите участъци. За съжаление цената е много висока“, коментира той.
Подкрепи Economic.bg