Google и Amazon приключиха войната си за YouTube

Двете компании ще предлагат взаимно услугите си

Google и Amazon приключиха войната си за YouTube
Google ще върне приложението на YouTube, а също така ще пусне ново приложение YouTube TV за устройствата Amazon Fire TV през следващите месеци, съобщават днес от американската компания.

Amazon Prime Video също скоро ще започне да поддържа Google Chromecast, с което се слага край на войната между двете технологични фирми, започнала през 2017 г.

Google изтегли приложението си YouTube от Fire TV и Echo Show през декември 2017 г., когато конкуренцията между двете компании започна да се нажежава в сферата на стрийминга.

По онова време Google реши да премахне приложението поради "липсата на реципрочност" от страна на Amazon, която отказа да продава продукти на Google, включително говорителя Google Home, който се конкурира с Amazon Echo и камерата Nest, която пък се конкурира със системата Ring на Amazon. Компанията на Джеф Безос обаче все още не продава Google Home, но продава Nest камери и термостати.

Потребителите на Fire TV са успели да използват приложението на YouTube, което е свързано с уебсайта на YouTube. Новата версия трябва да предлага по-богати функции с поддръжка на 4K HDR съдържание.

Добавянето на YouTube TV също означава, че клиентите, които се абонират за услугата за стрийминг на Google, ще могат да ползват и Fire TV, която поддържа допълнителни услуги, включително Hulu, Sony Vue, AT&T DirecTV Now и Sling TV.
Коментари: 0