Google публикува кода за новия си изкуствен интелект

Главната цел на софтуера е да се използва за машинно обучение

Google публикува кода за новия си изкуствен интелект
408 ~ 1 мин. четене

Google публикува свободно за всички кода на новия си софтуер за изкуствен интелект TensorFlow. Главната цел на софтуера е да се използва за машинно обучение.

Google използва подобни технологии в търсачката на компанията, Gmail както и услугата Google Photos. Освен за подобрение на качеството на онлайн услугите, такъв софтуер може да се използва и за обучение на компютри и разпознаване на обекти.

"Преди две години не можехте да използвате гласови команди на фона на градския шум, не можехте да прочетете табела на чужд език с помощта на Google Translate и не можехте веднага да намерите фотографията на вашия лабрадудъл в Google Photos. Нашите приложения просто не бяха достатъчно умни. Но през този съвсем кратък период от време те станаха много, много по-умни, благодарение на машинното обучение, допълниха от компанията.

С годините софтуерът става все по-сложен, както и целите на компанията.
TensorFlow е второто поколение на софтуера, разработен от Google, като е създаден така, че да отстрани недостатъците на своя предшественик DistBelief. Според компанията разработката може да се използва както за научни цели, така и за реални продукти.

Системата е изградена на принципа на човешкия мозък и неговите способности да разпознава обекти. Google смята, че това ще ускори развитието на изкуствения интелект и машинното обучение, като ще помогне и за създаването на множество нови услуги и продукти, които да се възползват от новите технологии.

Подкрепи Economic.bg