Google създава приложение за видео в реално време

YouTube Connect ще се конкурира с Periscope и Facebook Live

Google създава приложение за видео в реално време
644 ~ 1 мин. четене

Тихомълком Google разработва ново приложение за стрийминг, наречено YouTube Connect, научи сайтът VentureBeat. Тази услуга подчертава усилията на компанията да засили позициите си в света на предаването на видео на живо, като същевременно се конкурира директно с Periscope Twitter и Facebook Live.

YouTube Connect ще бъде на разположение за iOS, така и за Android устройства. Компанията е отказала коментар по въпроса.

YouTube Connect има много от същите функции, които намираме в Periscope и Facebook Live, според източник, близък до компанията. Можете да влезете в приложението посредством профила си в Google или YouTube и веднага да започне стрийминг от вашия мобилен телефон. Услугата предлага чат и тагване.

Видео ще може да се гледа на живо в рамките на приложението, както и на сайта YouTube в съответните канали. Също така ще бъде възможно да се съхраняват предишни предавания в приложението, чрез избирането на специална опция, която се избира след завършването на стрийминга.

Ще има възможност да се гледат повторения. Приложението все още не разполага с интеграции с Facebook или Twitter, която да спомага за по-лесното споделяне на клипове в другите социални мрежи.

YouTube Connect идва в момент, когато Google изостава в пространството на "livestreaming", след като вече Periscope и Facebook Live предлагат услугата. Новото приложение може да отвори възможност за много по-голяма аудитория.

Подкрепи Economic.bg