\"Гранична полиция\" дава 11 млн. лв. за джипове и патрулки

Граничните полицаи ще се сдобият с нови джипове, с които да охраняват границите ни

\

„Гранична полиция” обяви обществена поръчка за доставкатана нови патрулни и специализирани автомобили. За целта до края на годината ще бъдат похарчени цели 11 млн. лв. с ДДС. Парите идват от Фонд "Вътрешна сигурност", който се субсидира с европейски средства. Новата техника трябва да замени използваните сега джипове, с които граничните полицаи охраняват държавната граница.

С парите "Гранична полиция" планира да закупи 16 джипа за превоз на служебни кучета на стойност 1,2 млн. лв., 5 автомобила с нормална проходимост за транспорт на служебни кучета на стойност над 200 хил. лв., както и 20 патрулки на стойност 700 хил. лв., пише БГНЕС.

С останалата част от парите ще бъдат купени 90 джипа на стойност над 6.5 млн. лв., 15-16-местни буса на стойност над 1 млн. лв., както и 2 50-местни автобуса на стойност близо 900 хил. лв.

Голяма част от джиповете "Ленд Роувър", част от които бяха дарени неотдавна от Великобритания, се ремонтират почти непрекъснато, тъй като са произведени в периода 1981-1990 г. 

До дни в охраната на границата трябва да се включат и дарените от Германия 10 стари джипа "Ленд Роувър Дискавъри", 5 специализирани патрулни автомобила "Фолксваген Транспортер" и 3 микробуса "Мерцедес".

Коментари: 0