И разговорите в мрежата на Vivacom вече ще минават през 4G

Телекомът стартира услугата 4G Voice

И разговорите в мрежата на Vivacom вече ще минават през 4G

Снимка: Pixabay

8394 ~ 1 мин. четене
4G мрежата на Vivacom вече ще служи не само за сърфиране в интернет, но и за  подобряване на качеството на звука при гласови разговори. Телекомът обяви старта на нова услуга – 4G Voice, която ще изчисти тоновете, правейки ги по-отчетливи и ясни. 

Новата услуга е резултат от партньорството на Vivacom с Ericsson, обясняват от оператора. Въведението се основава на съществуващата 4G мрежа, към която е добавена  виртуална мултимедийна подсистема (vIMS). 

Едно от основните предимства на услугата 4G Voice е, че съкращава времето за свързване, тъй като разговорът се провежда само в 4G мрежата, без необходимост от превключване към 2G или 3G. Така и самите устройства работят по-ефективно и пестят живота на батерията си. 

Освен това потребителите ще могат докато говорят по телефона и да сърфират в мрежата, където да гледат видео клипове, слушат музика или общуват с приятели в социалните мрежи.

Услугата е достъпна за клиентите на Vivacom, които използват 4G SIM карта и съвместимо устройство. Тя е безплатна, но е нужна активация чрез SMS с текст START на номер 1701.
Подкрепи Economic.bg