Има печеливш фиш за джакпота от 1,5 млрд. долара

Наградният фонд в американската лотария Powerball достигна рекордна стойност

Има печеливш фиш за джакпота от 1,5 млрд. долара
336 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Има поне един печеливш фиш в американската лотария Powerball, в който се събра световният рекорд за джакпот от 1,5 млрд. долара. Това обявиха от калифорнийския клон на лотарията. В момента вървят проверки в другите щати, защото има огромен брой продадени билети.

Печелившият фиш е пуснат в магазин от веригата 7/11 в Чино Хилс, Калифорния. Това е малко предградие на Лос Анджелис. Магазинът, където е пуснат печелившият фиш, ще получи бонус в размер на 1 млн. долара, съобщи говорителят на лотарията Алекс Травеста. 

Самоличността на победителя все още не е ясна.

Джакпотът от тази лотария е световен рекорд. Шансовете за спечелване се изчисляват на едно на 292.2 млн. Този минимален шанс не попречи на хиляди да си купуват билети самостоятелно или в комбинация с приятели, роднини или колеги. Някои хора дори пристигнаха от съседните Канада и Мексико, за да се сдобият с късче мечта на стойност 2 долара.

Джакпотът предизвика истински фурор в САЩ. Той нарастваше ежедневно през последните  3 месеца. В началото на ноември бе 40 млн. долара, а в последните дни достигна до рекодната стойност от 1,5 млрд. долара. Досега рекордът за един печеливш принадлежеше на 84-годишната Глория Макензи, която спечели през 2013 г. 590.5 млн. долара.

Ако има само един печеливш, той ще спечели 930 млн. долара, ако иска да получи парите накуп и веднага. Ако обаче е склонен да раздели печалбата си така че да я получава на равни вноски в следващите 30 години, той ще получи 1,5 млрд. долара.

Подкрепи Economic.bg