„Ислямска държава“ заплаши с атентат голямо летище

Най-големият европейски аеропорт ще е особено натоварен този уикенд

„Ислямска държава“ заплаши с атентат голямо летище

Само дни след атентата на истанбулското летище „Ататюрк“, отнел живота на 42 души и ранил стотици, терористичната групировка „Ислямска държава“ заплаши да атакува ново голямо европейско летище.

В профил в социалната мрежа Twitter джихадистите предупреждават, че техни цели са самолети, пътуващи от най-големия британски аеропорт – „Хийтроу“ през този уикенд, съобщава в. Daily Express. 

Терористите твърдят, че взривните устройства ще бъдат поставени в самолети, „летящи от „Хийтроу“ към САЩ“.  По думите им „ще има устройства поставени на летище „Хийтроу“, на международното летище в Лос Анджелис или на международното летище „Джон Ф. Кенеди“ в Ню Йорк. 

Голяма част от полетите от лондонското летище Хийтроу към САЩ кацат на Джон Ф. Кенеди.

Заплахата бе разкрита от водещата световна антитерористична неправителствена организация SITE.  

Моментът не е избран случайно – през следващите 2 дни се очаква множество пътници да прелетят Атлантика, за да участват в тържествата по случай Националния празник на САЩ – 4 юли.

Американските служби обаче категорично отрекоха да има конкретни реални заплахи за националната сигурност. „Въпреки това органите на реда и обществото трябва да останат нащрек“, предупредиха от ФБР. Те призоваха гражданите да съобщават на службите за всичко съмнително, което им направи впечатление.

Коментари: 0