\"Ислямска държава\" заплашва с още атентати в ново видео

Групировката се кани да срине френски паметници, заплаши с атентат и Обама

\

"Ислямска държава" разпространиха видеозапис, в който заплашват Белия дом със самоубийствени атентати и коли бомби, като се заканват и да извършат още атаки във Франция, пише Reuters. 

Шестминутният запис, публикуван от екстремисти от ИД в Ирак, приветства парижките атентати, показва превода от арабски език, направен от американския център за наблюдение на ислямистки сайтове SITE, предаде БТА. 

Ден по-рано ИД разпространи видео с известни места в Ню Йорк, намеквайки, че те също фигурират като потенциални мишени. 

Все още няма достоверна информация за каквато и да било заплаха в САЩ да се готви парижки тип атентат, казва директорът на ФБР Джеймс Коми заяви 

Говорителят на Държавния департамент Джон Кърби съобши пред CNN, че се анализира достоверността на разпространения вчера запис. Всички в американското правителства се отнасят сериозно към тези заплахи, подчерта Кърби. 

Записът, озаглавен "Париж преди Рим", започва с телевизионни кадри от парижките атентати, а после в него говорят по отделно двама екстремисти. Боец от ИД заплашва да срине френски паметници и плаши с нападение срещу Белия дом. Вторият екстремист заплашва американския президент Барак Обама и френския му колега Франсоа Оланд.

Коментари: 0