Италия се опълчи на Ryanair и Wizz Air за платения ръчен багаж

Компаниите имат пет дни да реагират на ходовете срещу тях

Италия се опълчи на Ryanair и Wizz Air за платения ръчен багаж
След разследването, което направи спрямо Ryanair и Wizz Air и идеите им да сложат край на безплатния ръчен багаж, италианската комисия за защита на конкуренцията спря двете авиокомпании да въведат новите си политики в страната. Ръчният багаж трябваше да стане платен за пътниците на двата превозвача от днес.

Двете авиокомпании ще трябва временно да преустановят действието на новите условия и имат пет дни да уведомят регулатора за мерките, които са предприели в изпълнение на решението.

Според италианския антимонополен орган да се иска по-голяма сума от пасажерите за основен елемент, какъвто е ръчният багаж, всъщност изкривява реалната цена на билета и пречи да се сравнят цените на авиопревозвачите, което от своя страна заблуждава клиентите. Или казано с по-прости думи – допълнителната сума, която Ryanair и Wizz Air искат за ръчния багаж, би трябвало да фигурира в цената на билета, а не да се иска отделно.

Испанска потребителска асоциация на име Facua също се е оплакала от решенията на двете авиокомпании. Засега обаче от Мадрид не са предприели ходове срещу превозвачите.
Коментари: 0