Избраха дама за президент на Citigroup

Тя може да стане и първата жена изпълнителен директор на голяма банка в САЩ

Избраха дама за президент на Citigroup

Снимка: Citigroup

Изпълнителният директор на Citigroup Майкъл Корбат посочи Джейн Фрейзър за нов президент на банката, както и за нов изпълнителен директор на глобалното потребителско банкиране.

Този ход превръща Фрейзър в човекът на пост №2 в командването в Citigroup - роля, която е свободна от няколко месеца, съобщава CNN. Сега Фрейзър е вероятният наследник на Корбат, което би могло да я превърне в първdjа жена изпълнителен директор на голяма банка.
Citigroup е третата по големина банка в САЩ с активи за 1,9 милиарда долара миналата година.

"Точно както планирането и развитието на таланта е нещо, което искаме от всички наши лидери, аз също нося отговорност към вас и всички наши заинтересовани страни, за да се уверим, че нашата фирма е в състояние да успее, не само през следващите години, но и в следващото десетилетие и след това “, казва Корбат в писмо до служителите, публикувано в четвъртък.

Досега настоящият изпълнителен директор на глобалното потребителско банкиране Стивън Бърд също беше смятан за възможен кандидат за работата на изпълнителния директор. В своето изявление от снощи обаче Корбат обяви, че Бърд напуска Citi, за да „търси възможности извън нашата фирма“, оставяйки позицията отворена и за Фрейзър.

Фрейзър е в Citigroup от 15 години и преди това е била ръководител на подразделението на Citigroup за Латинска Америка - позиция, която ще бъде поета от настоящия изпълнителен директор на мексиканското дъщерно дружество на компанията, Ернесто Торес Канту. 

По време на рецесията през 2008 г. Фрейзър ръководи корпоративната стратегия на банката и групата по сливания и придобивания, казва Корбат в бележката, добавяйки, че „в много отношения Джейн помогна за формирането на компанията, която сме днес“.
Коментари: 0