Jysk откри дистрибуционния си център в България

Модерната логистична база ще обслужва целия Балкански регион

Jysk откри дистрибуционния си център в България

Снимка: Министерски съвет

Датската верига Jysk откри официално новия си дистрибуционен център в Индустриална зона Божурище. Инвестицията в проекта е над 100 млн. евро, а модерното съоръжение ще създаде близо 300 нови работни места.

„Нашият център ще засили присъствието на Jysk не само в България, но и на Балканите. Ще обслужваме по-бързо клиентите и ще доставяме по-бързо продуктите до тях“, коментира президентът и изпълнителен директор на компанията Ян Бьорн. По неговите думи местоположението му ще позволи на фирмата да пести по 10 млн. евро годишно от транспортни разходи.

Логистичната база, която бе определена от Бьорн като най-модерния дистрибуционен център в България, разполага със 125 хил. палетни места и две автоматизирани линии.

„Този център е доказателство, че предлагаме привлекателна бизнес среда и стимули. Божурище е една от най-атрактивните локации. Общо тук са вложени 530 млн. лв. и работят 1500 души. Правителството и общината активно работят за уреждане на индустриалната зона“, каза министърът на икономиката Емил Караниколов.

В своето изказване при откриването на новата инвестиция, изпълнителен директор на компанията помоли премиера Бойко Борисов да бъде изградена подходяща инфраструктура до логистичната база.

„Тръгнахме да правим път през Божурище, но той няма да свърши никаква работа. Няколко огромни инвеститора искат да влязат тук, но не мога да си го позволя, защото трафикът тук ще се блокира. Затова ще се направи околовръстен път от бул. „Царица Йоана“, който да минава оттук и да свързва магистралата със Сърбия.
Коментари: 0