Кафето подобрява спортните резултати

То засилва издръжливостта, твърдят учени

Кафето подобрява спортните резултати
3791 ~ 1 мин. четене
Учени съветват спортистите да пият повече кафе, тъй като то подобрява спортните резултати. Сътрудници на университета в Джорджия са установили, че потреблението на 3-7 милиграма кофеин с кафето подобрява издръжливостта с 24%.

Досега специалистите изследваха въздействието само на кофеина и то най-вече на този на таблетки. Този път американските учени се фокусират върху самата напитка и връзката й със спортните резултати. След като попадне в стомаха, кофеинът бързо се абсорбира, а най-голяма концентрация се наблюдава 1-2 часа след консумация, пише NovaNews, цитирайки "Medical News Today"

В същото време ободряващата напитка съдържа съединения, които могат както да помогнат, така и да навредят на спортистите. Като цяло учените гледат положително на приема и съветват състезателите да не се въздържат от консумацията на кафе. 

Макар Световната антидопингова агенция да не е включила кофеина в забранените вещества, трябва да се има предвид, че превишаването на допустимото ниво може да доведе до проблеми с проверяващите организации.
Подкрепи Economic.bg