Кънев: Вървим към узаконяване на политическия рекет и корупция

Според зам.-председателя на ДСБ българската политика започва да се предлага като стока на пазара

Кънев: Вървим към узаконяване на политическия рекет и корупция
Стъпка към официализиране на политическия рекет и корупция. Така зам.-председателят на „Демократи за силна България“ и вече евродепутат Радан Кънев в сутрешния блок на bTV определи предстоящото понижаване на партийната субсидия за получен глас от 11 лв. на 1 лв.

По думите му на субсидията на 1 лв. без промяна на правилата за политическа реклама и като цяло как да се харчат тези пари може да изглежда просто като скандален популизъм, но всъщност става дума за нещо много по-сериозно.

„Аз съм искрено загрижен за бъдещето на демократичния процес в България. Това е връщане назад, защото тук не става дума за нещо ново и оригинално, а за връщане към най-мрачните времена на взаимоотношения между политика и бизнес. Става дума за директно узаконяване на феномена на политическия рекет върху бизнеса – нещо, за което всеки ден получаваме сигнали от бизнеса, че е много голям проблем“, заяви Кънев. По думите му се официализира и обратното влияние – на едрия бизнес върху властовите структури.

Според зам.-председателя на ДСБ в момента сме свидетели на „една откровена, неприкрита, официална коалиция между ДПС и ГЕРБ“. „Тук идва един много важен въпрос – къде ГЕРБ и ДПС са официално в коалиция? Почти навсякъде в местната власт в България. Какви избори идват? Местни избори“, коментира Кънев.

Той отбеляза, че е абсурдно да си мислим, че дадени партии в българския парламент, ако са финансирани от даден български олигарх, ще гласуват някакви закони в ущърб на интересите на въпросния олигарх. Така на практика българската политика започва да се търгува като разменна стока на пазара.
Коментари: 0