Китайски милиардер заведе 2500-те си служители на почивка

Ваканцията в Испания му е струвала 7.2 млн. долара

Китайски милиардер заведе 2500-те си служители на почивка

Китайският милиардер Ли Джинхуан реши да заведе 2500-те си служители на екскурзия в Испания. Ваканцията му струва цели 7.2 млн. щатски долара. 

Организираната почивка е само поредният пример за доброто му отношение към хората, работещи за него. За да изпрати хората си на заслужена почивка, той е трябвало да наеме 20 самолета и да резервира 1600 хотелски стаи. Освен с безплатна екскурзия милиардерът е наградил служителите си и с купени за негова сметка скъпи бижута, дрехи и часовници.

Естествено храната по време на целия престой също е била безплатна. Служителите му не са дали нито евро както за посещението на Кралския дворец в Мадрид, така и за туровете в Барселона и Толедо.

Това обаче не е първият път, в който милиардерът изненадва служителите си. Миналата година той ги е завел във Франция. Тогава почивката му е струвала 5.6 млрд. долара.  

Джинхуан е един от най-богатите предприемачи в Китай. Неговата фирма Tiens е основана през 1996 г., като в началото търгува с медицински продукти и разтворимо кафе. 

Днес компанията му е толкова голяма, че операциите й включват дейности в сферите на туризма, недвижимите имоти, онлайн търговията, финансите, логистиката и биотехнологиите. 

Неговото състояние от 5.6 млрд. долара го нарежда на 33-то място сред най-богатите хора в Китай. 

Коментари: 0