Компанията на Харви Уайнстийн обяви банкрут

Търсят се потенциални купувачи на бизнеса

Компанията на Харви Уайнстийн обяви банкрут
Компанията на продуцента Харви Уайнстийн Weinstein Co. е подала заявка за защита от фалит, съобщава CNN, като цитира съдебните документи.

Студиото, съосновано от филмовия магнат, пострада значително след обвиненията в сексуален тормоз срещу него в края на миналата година.

Сега студиото е сключило споразумение с частната инвестиционна компания Lantern Capital Partners. Тя иска да придобие Weinstein Co. в процеса на несъстоятелност.

"Въпреки че се надявахме да направим сделка извън съда, бордът е доволен, че има план за максимизиране стойността на активите, като запази възможно най-много работни места и преследва справедливост за всички жертви", се казва в изявление на Боб Уайнстийн, брат на Харви Уайнстийн и президент на компанията.

Съдебната документация оценява бизнеса на Weinstein Co. на сума между $500 млн. и $1 милиард.

И други кандидати, освен Lantern Capital Partners, също мога да се включат в процеса по наддаване за активите на компанията докато текат съдебните процедури по защита от фалит.

Миналата година десетки жени, включително много актриси, с които компанията му е работила, обвиниха Уайнстийн в изнасилване, сексуален тормоз, нападение и други форми на сексуално агресивно поведение.

След обвиненията Харви Уайнстийн бе отстранен от управлението на компанията , а бизнесът й значително пострада.

Коментари: 0