Кубрат Пулев: На 15 ноември времето на Кличко свършва

Ще направя всичко, за да вдигнат ръката ми след мача, категоричен е българинът

Кубрат Пулев: На 15 ноември времето на Кличко свършва
3920 ~ 1 мин. четене
Българският боксьор Кубрат Пулев ще се изправи в събота на 15 ноември срещу Владимир Кличко в битка за титлите на украинеца във версиите IBF, WBA, WBO, IBO и тази на сп. "Ринг". 33-годишният Пулев даде интервю преди мача с Кличко пред сп. "Ринг".

"Вярвам, че съм в подходящата форма и е настъпил моментът да сложа край на властването на Кличко. Ако спечеля, това ще бъде като световна титла по футбол за България. Цялата страна ще полудее. Не искам победата само за себе си, искам да спечеля за българския народ. Ако стана световен шампион, дори може да настъпи ръст в държавната икономика", заяви Пулев в началото на интервюто.

"Когато се качим на ринга, всичко ще се сведе до това да бъда по-добър от него. Според мен решаваща роля ще има играта с крака. Едно е сигурно – Кличко няма да може да се наложи с физика срещу мен. Няма да ме притиска, както го направи срещу Поветкин", разказва Пулев пред изданието.

По думите му най-голяма увереност в мача му дават тренировките, треньорът и целият му щаб. "Всички фактори ще имат значение по време на мача. Мисля, че дойде правилното време и правилното място да се сложи край на царуването на Кличко", казва Кубрат.

Той разкри и първите думи, които ще каже на съперника си, когато се качат на ринга: "Още преди две години ти казах, че ще дойда за теб. На 15 ноември времето ти изтича, ще започне нова ера".
Подкрепи Economic.bg