Ликвидираха още един от лидерите на \"Ислямска държава\"

Абу Джандал ал-Кувейти е бил убит в битка със сирийската опозиция

Ликвидираха още един от лидерите на \

Един от най-високопоставените командири на „Ислямска държава“ в Сирия Абу Джандал ал-Кувейти е бил ликвидиран по време на битка на джихадистите срещу подкрепяните от САЩ сили на сирийската опозиция край стратегически язовир в Северна Сирия.

Новината съобщи Reuters, позовавайки се на информация на базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на човека.

„Полевият командир Абу Джандал ал-Кувейти е бил убит докато „Ислямска държава“ се опитваше да изтласка „Сирийските демократични сили“ от село Джабар, превзето от джихадистите в понеделник“, заяви директорът на обсерваторията Рами Абдулрахман.

Контранастъплението на „Ислямска държава“ се е провалило. Силите на сирийската опозиция са напреднали с около 5 км. в посока на язовира.

През последните няколко дни американски въздушни удари и сирийски войски ликвидираха други двама важни командири на джихадистите. В първия случай е поразен конвой на екстремистите край Палмира, а във втория те са изгубили битка за райони в град Деир Езур. И при двете терористичната групировка е дала десетки жертви. 

Коментари: 0