Лондон въвежда 14 дни карантина за всички, пристигащи от чужбина

Глобата за нарушение на карантината се очаква да е 1000 лири

Лондон въвежда 14 дни карантина за всички, пристигащи от чужбина

Снимка: БТА

17459 ~ 1 мин. четене
Обединеното кралство ще налага 14-дневна карантина на пътниците, пристигащи от чужбина, за да ограничи разпространението на новия коронавирус. Това обяви днес британският министър, отговарящ за Северна Ирландия, Брандън Луис, цитиран от Франс прес.

"Хората, пристигащи в Обединеното кралство, трябва да останат под карантина, за да се "задържи" процентът на предаване на болестта", посочи Луис пред телевизия Sky News.

По-късно днес министърът на вътрешните работи Прити Пател ще даде подробности за карантината, по време на брифинг, планиран за 16 ч. по Гринуич (19 ч. българско време). Според предварителна информация на BBC ще има глоби за нарушаване на карантината в размер на 1000 лири стерлинги.

От мярката ще бъдат освободени здравните работници и пътните превозвачи, както и пристигащите от Република Ирландия. За пристигащите от Франция няма да има изключения, както беше обявило по-рано правителството. От карантината няма да бъдат освободени и пътниците от страни с ниско равнище на предаване на заразата.

Мярката ще се преразглежда на всеки три седмици, уточни Брандън Луис, цитиран от Франс прес. Той каза още, че постепенното разхлабване на ограниченията в Обединеното кралство би трябвало да започне на 1 юни, в случай че бъде постигнат напредък в борбата с епидемията.
Коментари: 0