Lufthansa направи ново предложение на пилотите

Над 525 хил. пътници са засегнати от стачката

Lufthansa направи ново предложение на пилотите
332 ~ 1 мин. четене

Авиокомпанията Lufthansa направи ново предложение на синдикатите от Vereinigung Cockpit (VC) за разрешаване на спора между пилотите и компанията. Превозвачът предлага заплатите да се повишат на два етапа, става ясно от прессъобщение на фирмата.

Още през 2016 г. заплатите да бъдат увеличени с 2.4% и с 2% през 2017 г. предлагат от Lufthansa, опитвайки се да изпълнят изискванията на германския синдикат. От Cockpit много пъти заявиха, че са готови да преговарят за подобно предложение. Ръководителите на компанията нееднократно заявиха, че може Lufthansa може да спре да съществува, ако изпълни исканията на протестиращите пилоти.

"Ние искаме спешно да се избегне бъдещ ущърб за компанията и най-накрая да се върне към нивото на качеството на услугите, които ние традиционно предлагаме на нашите пътници и на които те разчитат - каза ръководителят на управление на пътническия транспорт на Lufthansa Хари Химайстер. Заради това снощи отправихме ново ново предложение към синдикатите", допълни той.

Пилотите на Lufthansa стачкуват от 23 ноември и недоволството им продължи шест дни. Компанията трябваше да отмени 4450 полета, а засегнатите пътници вече са над 525 хил. Пилотите недоволстват, защото в продължение на 5 години заплатите им не са увеличавани. 

Подкрепи Economic.bg