Microsoft купи стартъп за интерактивно обучение с 20 милиона потребители (видео)

Flipgrid е нещо средно между социална мрежа и интерактивна класна стая

Microsoft купи стартъп за интерактивно обучение с 20 милиона потребители (видео)
Microsoft обяви придобиването на Flipgrid, базиран в Минеаполис стартъп, правещ образователен софтуер за интерактивно обучение, опитвайки се да конкурира Google и Apple в бизнеса, свързан с образование.

Ако никога не сте чували за Flipgrid, ще се изненадате да разберете, че компанията има 20 милиона потребители по целия свят, включително учители, студенти и родители, от подготвителни класове до докторанти.

За трите години от създаването си компанията е набрала финансиране от 17 милиона долара.

За клиентите на Flipgrid най-голямата промяна е, че услугата ще бъде напълно безплатна за училищата, точно както софтуерът на Microsoft Office 365 за образователни продукти. 

Flipgrid е нещо средно между социална мрежа и интерактивна класна стая. Учителят, например, може да зададе тема - като "Кой е любимият ти художник и защо?" - и учениците записват кратки видео съобщения в отговор. Тези отговори се виждат от останалата част от класа и могат да получат коментари. Учениците дори могат да прикачват файлове, като есета върху книги или фрагмент от компютърен код, и да ги обсъждат. 

Подобно на LinkedIn, Flipgrid ще бъде управлявано като самостоятелно дъщерно дружество на Microsoft. Това означава, че на хоризонта не предстоят големи промени и не се планира да се намали интеграцията на Flipgrid с инструменти, които не са на Microsoft, като Google Classroom - въпреки че вече е интегрирана с Microsoft Teams и други инструменти на Microsoft.

От софтуерния гигант признават, че е било неизбежно да купят образователния стартъп, защото през последните няколко години почти всяко училище, което посещавали, използвало Flipgrid под някаква форма.

На видеото главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела споделя за придобиването на Flipgrid:


Коментари: 0