МРРБ намери първите 10 млн. лв. да плати за „Тракия“

Средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“

МРРБ намери първите 10 млн. лв. да плати за „Тракия“

Снимка: МРРБ

928 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Регионалното министерство осигури 10 млн. лв. за първоначално плащане към „Автомагистрали – Черно море“ за извършени ремонти в участъка между Чирпан и Стара Загора на автомагистрала „Тракия“. Средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщават от ведомството.

Държавното дружество „Автомагистрали“ има сключен договор с подизпълнителя и заради това АПИ ще преведе сумата на частната фирма.

В понеделник стана ясно, че общата дължима сума към фирмата е около 40 млн. лв. На проведената среща между министерството и представители на инфраструктурната компания регионалният министър Виолета Комитова е уверила, че парите ще бъдат изплатени. Така остават дължими още 30 млн. лв.

Междувременно от Камарата на строителите сигнализираха, че държавата дължи между 600 и 700 млн. лв. на фирмите за извършени дейности по ремонти. Те заявиха, че разплащането по проекти е спряло, както и работата по търгове. Не се съгласиха и с твърденията на ресорния министър Комитова, че инженерингът и авансовите плащания са порочни практики. 

Подкрепи Economic.bg