На Земята става опасно топло

Топят се айсберги с размерите на футболно игрище

На Земята става опасно топло
3806 ~ 1 мин. четене
Автор: Кезим Медев

Този януари е най-топлият месец в историята от 137 години насам. Това се случва месец след като 2015 година беше обявена за най-гореща за последните 150 години. На Северния полюс например, температурите вече са между 2 и 7 градуса по-високи от средните за този период, предаде Нова ТВ.

Две трети от световните запаси на сладка вода, съществуват под формата на лед на Антарктида. Измененията в климата и постоянното покачване на температурите, всекидневно разрушава крайбрежните ледове, които се насочват като айсберги към океана. По този начин се губи колосално количество чиста и сладка вода. Някои от айсбергите са колкото футболно игрище или 5-етажна сграда.

"Глобалното повишаване на средната температура е факт. Това се дължи на човека и човешката дейност. Те са видими на Северния и Южния полюс. Там покачването е с между 2 и 7 градуса. Това се отразява на много бързо разтопяване на ледниците. Заплашва видове като пингвините или северните мечки, защото не могат да се адаптират. Именно тези два полюса са факторите, които носят стабилност на времето.“ , споделят експертите по климатични промени.

При рязка промяна там ставаме свидетели на катаклизми и природни бедствия в други точки по света.

 Откакто се правят метеорологични изследвания данните сочат, че с всяка изминала година температурите скачат.

Коментари: 0