Над 200 училища в страната се ремонтират основно

Това заяви премиерът в Търговище

Над 200 училища в страната се ремонтират основно

Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. В момента се работи по училища, които не са ремонтирани откакто са построени, строят се и детски градини. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Търговище. „Усещам голям подем в хората, които виждат, че се полагат големи усилия по тези теми", добави той.

Премиерът инспектира ремонтните дейности на ОУ „Христо Ботев". Обектът е финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж", проект за обновяване на образователна инфраструктура. Борисов отбеляза и подкрепата, която държавата е осигурила за ремонта на тренировъчния спортен комплекс в Търговище. Целево бяха отпуснати 850 000 лева. Сградата е строена в периода 1968 - 1975 г. и досега не е правен основен ремонт. В нея тренират над 450 деца и младежи.

Попитан от медиите кое е предизвикателството пред правителството в момента, премиерът отбеляза: „Опозицията най-малко ни притеснява, защото им давахме на няколко пъти властта, видяхме колко могат. Това упражнение го минахме два пъти, не виждам смисъл да се прави пак". Борисов обърна внимание на ситуацията в съседни на България страни. „Ако имаме глави на раменете си, като политическа класа, като институции, трябва да сме много единни и да използваме това време България да изпревари всички в региона. Това и правим", каза в заключение министър-председателят.

Коментари: 0