Най-конкурентните държави в туризма за 2017 г.

България заема 45-о място в подреждането

Най-конкурентните държави в туризма за 2017 г.

Снимка: Pixabay

2945 ~ 1 мин. четене

Лидерът в рейтинга на държавите с най-развита туристическа индустрия за 2017 г. е Испания. Това показва ежегодното проучване на експерти от Световния икономически форум. Страната застава начело на тази класация за втори път.

На второ място в списъка тази година е Франция, на трето Германия. В топ 10 са още Япония, Великобритания, САЩ, Австралия, Италия, Канада и Швейцария. България заема 45-о място в подреждането.

Индексът на конкурентоспособността в областта на туризма се определя от набор от фактори и политики, които дават възможност за устойчиво развитие на сектор туризъм и пътувания, които от своя страна, допринасят за развитието и конкурентоспособността на страната." В класацията се взети предвид редица параметри като сигурност, развитие на инфраструктурата, културни и природни забележителности и др. Анализът е направен сред 136 държави по света. 

Темата на изданието за 2017 г. е да се проправи път за по-устойчив и приобщаващо бъдеще, отразявайки осигуряването на устойчив растеж на индустрията в несигурна среда, както и запазването на естествената околна среда и местните общности, от които толкова много зависим.

Коментари: 0