Нено Димов подаде оставката си от ареста, Борисов я прие

Премиерът е приел депозираното желание от страна на екоминистъра

Нено Димов подаде оставката си от ареста, Борисов я прие

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

В кабинета на министър-председателя Бойко Борисов бе депозирана оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Премиерът Борисов прие оставката на министър Димов. Това се казва в официално съобщение на Министерския съвет.

Това бе очакван ход, тъй като от снощи министърът на екологията е в ареста. Това е първият случай в българската история, в който действащ министър бива арестуван и прекарва време в килия. Засега не е ясно дали става въпрос за предполагаеми престъпления около кризата с водата в Перник или за множеството сигнали и разследвания за незаконно горене на италиански боклук в България.

Нено Димов е министър в третия кабинет на Бойко Борисов от квотата на ВМРО. По-рано днес, когато премиерът и вицепремиерът Красимир Каракачанов обсъждаха евентуалната оставка на Димов, военният министър определи акцията на прокуратурата като "показно убийство".

В 15.00 ч. днес прокуратурата е насрочила брифинг, на който трябва да бъдат дадени повече подробности - дали ще бъдат повдигнати обвинения на Димов, за какво и дали ще остане в ареста за 72 часа.

Коментари: 0