Неочакваното увеличение на запасите от петрол потопиха цената му

Слабият долар и спадът на доходността на държавните облигации на САЩ помогнаха на златото да се стабилизира

Неочакваното увеличение на запасите от петрол потопиха цената му

Снимка: Unsplash

2186 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари претърпяха спад в сряда, тъй като инерцията от силния сезон на печалбите започна да избледнява. S&P 500 записа спад от 0.51%, приключвайки на 4 551, а а Dow Jones изгуби 0.74% и затвори на 35 490. NASDAQ остана неутрален като приключи на същите нива от вчера - 15 235 пункта.

Европейските пазари се понижиха в средата на седмицата, след като инвеститорите усвоиха корпоративните печалби, свежите икономически данни и актуализацията на бюджета от министъра на финансите на Обединеното кралство. DAX се понижи с 0.33% до 15 705, FTSE 100 също спадна с 0.33% до 7 253.

Цените на петрола паднаха в сряда, след като данните от индустрията показаха, че запасите от суров петрол са нараснали повече от очакваното и запасите от горива неочаквано се увеличиха. WTI изгуби 3.04% и приключи на 82.08 USD, а BRENT записа спад от 2.70% до 84.07 USD.

Цените на златото се стабилизираха през третият ден от тази седмица. По-слабият долар и спада на доходността на държавните облигации на САЩ подкрепиха ценният метал преди големите заседания на централната банка. Златото се покачи с 0.23% до 1 797 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – БВП, потребителско доверие, безработица и лично потребление

Денят ще започне с данни от Швейцария за БВП, като на годишна база очакванията са за сериозен спад. По обяд Еврозоната ще обяви данни за потребителското доверие. Следобед от САЩ ще разберем данни за седмичните молби за помощи при безработица, БВП за тримесечие, където се очаква спад с над 50% спрямо предходен период. При личното потребление прогнозите отново са за сериозен спад спрямо предходен период. Икономическият календат ще завърши с данни за жилищата в процес на продажба.

Инструмент на фокус

Spotify Technology

Акциите на компанията се движат във възходящ тренд от средата на август. Цената се търгува над 20-периодна експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което е потенциален сигнал за низходящо движение. Задържане над 20 ЕМА е възможно да доведе до продължение на възходящото движение. Пробив и установяване над върха формиран в края на юни е възможно да доведе до възходящо движение. Бавният стохастик се намира в прекупени стойности, което е потенциален сигнал за низходящо движение.

EUR/JPY

Валутната двойка се намира във възходящ тренд от средата на май миналата година. Цената направи двоен връх и се движи над 20-периодна експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Пробив и задържане над върха може да доведе до възходящо движение. Задържане над 20 ЕМА може да доведе до продължение на възходящото движение. Пробив и установяване под 20 ЕМА е възможно да доведе до низходящо движение.

Coffee

Кафето се движи във възходящ тренд, движението на графиката формира двоен връх на седмична, а цената се намира над 20-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Задържане над 20 ЕМА може да доведе до продължение на възходящия тренд. Пробив на върха може да доведе до продължение на възходящия тренд. Пробив и задържане под 20 ЕМА е възможно да доведе до низходящо движение. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което е потенциален сигнал за низходящо движение.

S&P 500

S&P 500 направи нов исторически връх, цената се намира над 50 - периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Задържане над върха достигнат през август е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Пробив и задържане под 50 ЕМА е възможно да доведе до низходящо движение. Бавният стохастик се намира в прекупени стойности, което е потенциален сигнал за низходящо движение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg