НКЖИ модернизира жп участъка Елин Пелин – Костенец с 1 млрд. лв.

Най-скъпа е първата обособена позиция на стойност 551 млн. лв.

НКЖИ модернизира жп участъка Елин Пелин – Костенец с 1 млрд. лв.
5286 ~ 1 мин. четене
Автор: Венцислав Генков

Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) обяви обществена поръчка за модернизация на трасето Елин Пелин – Костенец на стойност 1.02 млрд. лв. без ДДС. Търгът за обновяването на 51-километровото трасе е разделен на три лота, като най-сложният ще отнеме 55% от планирания ресурс и ще трае шест години.

Максималният срок за изпълнение на поръчката за обособена позиция 1 е до 72 месеца, за обособена позиция 2 до 48 месеца и за обособена позиция 3 до 66 месеца, считано от датата на подписването на договора. Целта е да бъде постигната скорост от 160 км/ч за пътнически влакове и 120 км/ч за товарни влакове по отсечката.

Най-скъпа е първата обособена позиция на стойност 551 млн. лв. и срок за изпълнение 72 месеца след приключване на търга. Според възложителя максималният срок на изпълнение на Лот 1 се обуславя от големия обем на изкопните работи по тунелите. Той включва изграждането на 1 надлез и 1 подлез, както и 8 моста и естакади.

При Лот 2 са предвидени 4 надлеза и
3 моста, а при Лот 3 - 13 моста и виадукти. Цената за модернизация за Лот 2 е 116 млн. лв., а за Лот 3 – 354 млн. лв.

Финансирането е по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020.  Оферти могат да бъдат подавани само за една обособена позиция. Предложенията се събират до 5 октомври, ще бъдат отворени на следващия ден.


Подкрепи Economic.bg