Нов блок-влак с първо пътуване от Китай до Франция

Разстоянието от 11 000 км по новия Път на коприната е изминато за по-малко от 3 седмици

Нов блок-влак с първо пътуване от Китай до Франция
Логистичната група GEFCO посрещна във Франция първия си пълен влак с контейнери, идващ от Китай след пътуване от 11 000 километра. За по-малко от 3 седмици влакът успя да транспортира 40-футови контейнери от Ухан, Китай, до Дурж, Северна Франция, за френската автомобилна компания PSA.

Блок-влакът пое от Ухан, Китай, на 3 ноември 2017 г., за да транспортира контейнери през Казахстан, Русия и Беларус. Обединена компания за транспорт и логистика (UTLC) е дружество от железопътни компании, което предоставя услуги по железопътен участък с междурелсие 1520 мм, намиращ се между Достик (Казахстан) и Брест (Беларус).

Блок-влакът продължи пътуването си през Полша и Германия преди да пристигне на терминала в Дурж във Франция на 22 ноември 2017 г. След завършване на митническите процедури, пратката беше насочена директно към завода на Française de Mécanique, дъщерно дружество на PSA, в Дуврен, Северна Франция.

След като премина през седем държави по търговския маршрут на Пътя на коприната, изминавайки средно по 600 км на ден, влакът, натоварен с 40-футови контейнери, пристигна във Франция за по-малко от 3 седмици.

GEFCO беше ангажирана с управлението и координацията на целия проект, подкрепена от железопътните партньори в различните държави и екипите на GEFCO за спедиция в Шанхай, Москва и Париж.

Първият пълен влак с контейнери е част от инициативата „Един пояс, един път“ на китайското правителство, чрез която правителството смята да се възползва от новия маршрут на Пътя на коприната, свързващ Китай с Европа.

Връзката с Франция, която създаде транспортирането на този товар, е важна за подобряване на позицията на страната по новия Път на коприната, като сближава износителите и получателите, тъй като досега повечето от маршрутите по новия Път на коприната бяха с финални дестинации в Германия и Полша. 
Коментари: 0