Нов завод ще разкрие 4000 работни места

Той ще се намира между Хасково и Димитровград

Нов завод ще разкрие 4000 работни места
4241 ~ 1 мин. четене
През април ще започне строителството на голям завод за авточасти, в който ще работят 4000 души. Предприятието ще се намира между Хасково и Димитровград. Това обяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Вече е направена среща между кметовете на двата града и ЕВН за двойно подсигуряване с електрическо захранване на бъдещия завод.

Официална информация за това коя ще е фирмата няма, но според източници на Kmeta.bg става въпрос за световноизвестен японски концерн, който е с голям пазарен дял в производството на кабелни инсталации за автомобили. 

В района се работи и по друг проект - бившото военно летище в Узунджово да се превърне в индустриална зона. „В напреднала фаза е и прехвърлянето на бившото летище Узунджово и казармите над ДНА на община Хасково. То се очаква да стане факт в началото на 2016 г. Плановете за летището е то да се обособи като голяма индустриална зона, като вече има интерес за това от немска и българска фирма”, обясни Добрев.

Потенциалът на летището може да бъде използван като едната писта се преструктурира в карго терминал. Това според него ще е трудно и ще изисква големи инвестиции.

„Но е много перспективно и не е невъзможно, защото се очаква в световен мащаб авиотранспортът да става все по-евтин”, каза областният лидер на ГЕРБ. Той не изключи възможността Узунджово да стане част от индустриална зона "Тракия", където работят 125 предприятия и има инвестиции за 1 млрд. евро. 

Подкрепи Economic.bg