Абрамович с нова яхта за 450 млн. евро (снимки)

Тя е дълга 145 метра и ще разполага с осем палуби, асансьор, фитнес зала, хеликоптерна площадка, джакузи и плувен басейн

Абрамович с нова яхта за 450 млн. евро (снимки)

Снимката е илюстративна

Снимка: Pixabay

Милиардерът Роман Абрамович ще получи нова 145-метрова яхта Solaris през 2021 г., съобщава Forbes, позовавайки се на източници на пазара на яхти. Според вестника корабът се строи в германската корабостроителница Lloyd Werft.

В същата корабостроителница през 2010 г. за бизнесмена е построена 115-метрова експедиционна яхта Luna. По-късно тя е продадена на частния инвеститор Фархад Ахмедов. Роман Абрамович притежава и яхта Eclipse с дължина 162.5 м. Според източниците на публикацията плавателният съд ще бъде спуснат на вода през следващата седмица.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tom van Oossanen (@tomvanoossanen)

Solaris е експедиционна моторна яхта. Тя ще разполага с осем палуби, асансьор, фитнес зала, хеликоптерна площадка, джакузи и плувен басейн, пише Forbes. Яхтата ще има 48 каюти, които могат да побират до 36 пътници и екипаж от 60 души.

Solaris принадлежи към така наречения клас помощни кораби, чиято основна функция е да осигури транспорт.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tom van Oossanen (@tomvanoossanen)

„Solaris, разбира се, ще бъде най-големият и ексклузивен „изследовател“ във водата. Няма други подобни помощни кораби и е малко вероятно да се появят в близко бъдеще. Дори кралските семейства в Близкия изток нямат такива”, каза Дмитрий Семенихин, основател на Yacht Harbour. Според него яхтата може да струва 250-300 млн. долара. Според основателя на Smart Yachts Юлия Скопцова цената може да достигне 450 млн. евро.

Коментари: 0