Новият космически музей на Пекин

Сградата едновременно служи и за мост до близкия парк

Новият космически музей на Пекин

Снимка: Hetzel Design

Новият космически музей на Пекин изглежда футуристично и се помещава в уникална сграда, която едновременно служи и като мост. Beijing Air and Space museum е част от проекта Futura City, намиращ се близо до центъра на града. Проектът на сградата е на американското студио Hetzel Design от Лос Анджелис.

Futura City ще бъде градска зона с жилищни и офис сгради, културни забележителности и търговски обекти. Предвидени са и много места за забавление, и разбира се, за хранене.


Паркът в градската част пък е със затворени пространства, които да се ползват в студените месеци от годината.

Сградата обаче се намира далече от парка и архитектите решили да направят нейно продължение под формата на мост, за да я свържат със зелените площи.


Музеят е с площ от 43 000 кв.м и ще разполага с 18 зали за интерактивни изложби, три театъра и център за обучение на деца по астронавтика.


В централното лоби на посреща огромна LED сфера във формата на земното кълбо, откъдето посетителите да започнат пътешествието си в откривателството на космоса.

Сградата има две нива, като над последното се извисява купол, предоставящ възможност на посетителите да преживеят чудото на летенето и пътуването в пространството, обясняват на сайта си Hetzel Design.


Коментари: 0