Основните валутни двойки за 22 декември

Техническият анализ е на Адмирал Маркетс

Основните валутни двойки за 22 декември

EUR/USD

 

Евро/долар имаше възходящ моментум вчера, достигайки връх на 1.0938. Търговските сигнали са бичи в близка перспектива за тестването на 1.0950. Ясен пробив над това равнище може да доведе до бъдещ натиск на биковете за тестването на 1.1100 или по-високо. Интрадей подкрепа е 1.0880. Ясен пробив под нея може да отведе цената в неутрална зона за търговия с тестване на ключовата подкрепа 1.0800, която е нужно да бъде ясно пробита надолу за потвърждението на низходящия сценарий на закръгления връх за тестването на 1.0700 – 1.0500. От фундаментална гледна точка, вниманието днес ще е към крайните тримесечни данни за БВП на САЩ. Основните ми технически изгледи остават неутрални.

GBP/USD

                                               

Паунд/долар не направи съществено движение вчера. Няма промяна в техническите ми прогнози. Изгледите остават низходящи за тестването на 1.4800. Непосредствена съпротива имаме около 1.4950, чийто пробив може да отведе цената в неутрална зона с тестване на 1.5000, но колкото по-дълго цената остава под тренд линията на съпротива, аз още предпочитам сценария надолу на този етап и всеки възходящ натиск би следвало да се разглежда сега като добра възможност за къси позиции. 

USD/JPY        

                                 

Долар/йена беше нерешителна вчера. Сигналите остават мечешки в кратки срокове за тестването на тренд линията на подкрепа и 120.50, както се вижда на четиричасовата графика, която зона е добро място за покупки с тесни стопове на загубата. Най-близката съпротива е на 121.35. Ясен пробив над това ниво може да отведе цената в неутрална зона с тестване на 121.80 – 122.00. Основните ми технически изгледи остават неутрални.

USD/CHF

 

Долар/франк също беше нерешителна вчера. Очакванията ми остават неутрални засега. Първата подкрепа е при 0.9880 Ясен пробив под нея може да предизвика по-нататъшен низходящ натиск за тестването на 0.9800. Съпротива за деня е 0.9970, чийто пробив може да доведе до бичи натиск за тестването на съпротивата 1.0035, която е добро място за продажби с тесни стопове на загубата. Фундаменталният фокус днес ще бъде върху финалната ревизия на БВП за тримесечието в САЩ. 

*Мнението, изразено в този материал, не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 

Коментари: 0