„Освободете Америка сега!“: Мъск зове за отпадане на блокадата

Призивите на милиардера идват след много протести в страната за разхлабване на мерките

„Освободете Америка сега!“: Мъск зове за отпадане на блокадата

Снимка: Tesla

2636 ~ 2 мин. четене

Милиардерът и собственик на Tesla Илон Мъск протестира срещу блокирането на икономиката заради ограничаването разпространението на коронавируса в САЩ, съобщава BusinessInsider.

Късно във вторник Мъск публикува в Twitter анализ на Wall Street Journal, който поставя под въпрос колко ефективни са мерките за блокиране за спасяването на човешки животи. "Върнете свободата на хората!", написа Мъск към статията.

След това предприемачът поздрави последователите си с новина, която казва, че ресторантите и търговците на дребно в Тексас ще могат да отворят отново тази седмица при строги нови насоки. "Браво, Тексас!" написа Мъск, и в последващ туит добави, че обектите трябва „да се отворят отново с подходяща защита, но не и всички да са поставени под фактически домашен арест“.

След това Мъск просто туитна думите „ОСВОБОДЕТЕ АМЕРИКА СЕГА“ ("FREE AMERICA NOW").

Реакцията на Мъск на пандемията от коронавирус е объркваща, коментира изданието. Милиардерът постоянно омаловажава тежестта на кризата и туитва различни дезинформации, включително че децата са "по същество имунизирани" срещу вируса.

Мъск също така обеща да доставя вентилатори на болниците и да преоборудва фабриките на Tesla за производство на машините.

Миналата седмица Tesla издаде насоки някои от служителите си да се върнат на работа от днес, 29 април, въпреки държавните инструкции да сведат персонала до минимум до 4 май. CNBC съобщи във вторник, че Tesla е отменила плановете си да накара служителите да се върнат на работа тази седмица.

Туитовете на Мъск идват след редица протести в САЩ с искане за вдигане на блокадите. Президентът Тръмп прояви съчувствие към протестиращите по време на пресконференция миналата седмица, като заяви, че са "добри хора". Президентската администрация обаче остави в сила препоръката си щатите постепенно да премахват мерките за блокиране.
Подкрепи Economic.bg