Отбелязваме Международния ден без тютюнопушене

57% от българските деца са изложени на пасивно тютюнопушене в дома си

Отбелязваме Международния ден без тютюнопушене
384 ~ 1 мин. четене
На 20 ноември отбелязваме за поредна година Международния ден без тютюнопушене. 57% от българските деца са изложени на пасивно тютюнопушене в дома си, съобщават от Министерство на здравеопазването.

„Мамо, татко, не пушете,здравето ми запазете!" е мотото на тазгодишната кампанията на МЗ. Целта й е да насочи вниманието на младите хора, родителите и децата за вредата от употребата на цигари и да ограничи пасивното тютюнопушене.

На този ден всеки пушач трябва да се опита да положи началото на отказване от тютюнопушенето, съобщават от МЗ. и Уточняват, че това трябва да стане както за собственото здраве, така и за всички близки и обкръжение.

В цялата страна инициативите за популяризиране на Международния ден без тютюнопушене започнаха още в началото на месец ноември, като регионалните здравни инспекции организираха поредица от прояви, насочени към активни пушачи за популяризиране на услугите в Кабинетите за консултиране и отказване от тютюнопушенето.

Проведени са и многобройни превантивни дейности за ограничаване на тютюнопушенето като фотоконкурси, изложби за колажи, апликации и картини, прожекции на видеостени на филми и послания, спортни турнири за ученици, демонстрации за вредите от тютюнопушенето с помощта на обучителен макет, разпространение на информационни материали, насочени към широката общественост и др.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg