Откриват Коледен фермерски пазар в центъра на София

Той ще работи на 18 декември

Откриват Коледен фермерски пазар в центъра на София

Сирене и кисело мляко от редки български породи, различни видове кашкавал, сладка, мед, яйца и други вкуснотии от Балкана ще бъдат предлагани пряко от производителите на Коледния фермерски пазар на 18 декември в центъра на София. Пазарът ще работи от 11 до 19 часа на 18 декември (неделя) на улица „Оборище“, в частта й между храм-паметника „Ал. Невски“ и бул. „Васил Левски“.

Продуктите с марката „За Балкана и хората“ бяха предлагани и на миналогодишното първо издание на пазара. С марката тази марка на Коледния пазар ще има биологичен мед от Калоферския Балкан, акациев мед от Западна Стара планина, овче, краве, биволско и козе сирене от семейните на, кашкавал с подправки и боровинки, Белослатинско, единственото произвеждано в България синьо сирене, краве кисело мляко с плодове и чия, непастьоризирано прясно краве био мляко от първата биологична ферма в България, яйца от свободно отглеждани кокошки от с. Железна, Община Чипровци, яйца от пъдпъдъци от Сопот, Карловско, сладка от горски плодове от с. Превала и много други.

Всички фермери са регистрирани в Българската агенция по безопасност на храните, което дава гаранция за потребителите, че купуват качествена храна от български производители. И тази година пазарът ще предлага специални дегустации на фермерски продукти, забавления за малки и големи в арт-зоната и други изненади. 

Коментари: 0