Павлова: Европредседателството е възможност да представим българския бизнес

Днес бе подписано споразумение за между министър Павлова и Камарата на строителите в България

Павлова: Европредседателството е възможност да представим българския бизнес

Българското председателство на Съвета на ЕС е момент, в който може да представим възможностите на българския бизнес, защото в продължение на шест месеца България ще е под прожекторите на Европа. Това заяви министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, съобщават от сайта на ведомството.

Днес бе подписано споразумение за между министър Павлова и Камарата на строителите в България (КСБ). Двете страни ще се партнират по време на Европредседателството ни.

„При подписването обсъдихме идеи, които ще могат да се реализират и чрез индивидуално партньорство с членовете на Камарата на строителите в България, доказала се не само като основен фактор в строителния сектор на национално ниво, но и като стратегически партньор в международен аспект“, заяви Лиляна Павлова.

Заедно с председателя на Управителния съвет (УС) на КСБ инж. Николай Станков и зам.-председателя на УСБ Илиян Терзиев тя обсъди нивото на подготовка на българската държава за първото й ротационно председателство на Съвета на ЕС и „локациите в София, които ще пленят очакваните 22 000 делегати през първите 6 месеца на 2018 г.“.

Коментари: 0