По границата с Турция е спокойно, не е нужна още охрана

12 пъти е намалял миграционният поток през 2017 г. в сравнение с 2016 г.

По границата с Турция е спокойно, не е нужна още охрана

Не се предвиждат допълнителни мерки за охрана на българо-турската граница за предстоящите парламентарни избори, защото ситуацията е нормална.

Това каза в Малко Търново служебният министър на отбраната Стефан Янев. Заедно с министъра на вътрешните работи Пламен Узунов той инспектира строителството на оградата по българо-турската граница.

Според данните от последните 3 дни на граничните пунктове „Капитан Андреево“, „Лесово“ и „Малко Търново“ няма увеличение на влезлите от Турция в страната ни превозни средства. Не е регистрирано увеличение и на преминаващите лица. Това уточни служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов.

Със 100 души повече са регистрирани през последното денонощие, но по думите му, това се дължи на съботния пазарен ден.

Извънредна ситуация по границите ни няма, бяха категорични и двамата министри от служебното правителство. 12 пъти пък е намалял миграционният поток през 2017 г. в сравнение с 2016 г., каза Пламен Узунов.

При извършената инспекция на границата ни служебните министри Узунов и Янев са установили, че изграждането на оградата се извършва в срокове.

На практика до края на месец май трябва да бъдат завършени последните 24 км от защитното съоръжение в района на Хасково и на територията на Бургаска област.

Служебният министър на отбраната Стефан Янев даде висока оценка за съвместната работа на граничните полицаи и командированите 200 военни от Българската армия.

Снощи в района на Резово е задържана група от 5 лица, чужденци, заедно с каналджията им, който е български гражданин, каза пред журналисти Узунов.

Коментари: 0