По празниците няма да има затворени пътища

Осигурени са 60 млн. лева за зимно почистване, каза инж. Лазар Лазаров

По празниците няма да има затворени пътища
По празниците няма да има затворени пътища. Това увери в ефира на bTV директорът на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Лазар Лазаров.

Всички ремонти по магистралите са приключили, виадуктите на АМ "Тракия" също са отворени с нова настилка и маркировка, изтъкна Лазаров. За поредна година преди празниците АПИ съветва водачите да не са изнервени на пътя, да тръгнат навреме и да шофират внимателно.

В празничните дни, когато ще има голямо натоварване на пътната мрежа, АПИ спира движението на тежкотоварните автомобили по основните пътища – те ще бъдат ограничени на 23 декември от 16 до 20 часа, на 27-ми от 14 до 20 часа, на 30 декември от 16 до 20 часа и за „голямото прибиране“ на 3 януари от 14 до 20 часа.

Лазаров увери, че старият  път за Благоевград е в много добро състояние, може да се ползва, ако магистралата е претоварена - за нея пък има два входа.

Има готовност на поддържащите фирми за сняг, има материали в необходимите количества. Пътната настилка вече се поддържа във високите планински части, където има проходи, гарантира Лазаров.

За сезона има предвидени 60 милиона за почистване на пътищата , ако останат, те отиват за кърпенето на дупки на пролет, стана ясно още.

Лазаров не пропусна да отбележи работата на АПИ и по Северната тангента. С нея мога да се гордея искрено, успяхме за много кратко време да изградим обект, който би се правил традицинно две или три години, като водихме и над 680 дела за отчуждаване. Преди Нова година се надяваме да изненадаме софиянци и гостите на столицата, доволен е той.

Никой не обича да плаща повече, да му вдигат таксите, призна Лазаров за скока в цената на винетките за догодина. За да имаме нормални пътища обаче, трябват пари. Поддръжката на пътищата е около 700 милиона, ние събираме около 200, мотивира увеличението той. 
Коментари: 0