Победата на Франция не помогна на рейтинга на Макрон

Държавният глава не се възползва от подобрението в рейтинга, което отчита Жак Ширак на Световното първенство през 1998 г.

Победата на Франция не помогна на рейтинга на Макрон

Снимка: БТА

336 ~ 1 мин. четене

Радостно за французите, безполезно за президента Емануел Макрон. Това ще бъде въздействието на победата на Франция на Световното първенство по футбол. Това показва проучване на Odoxa Dentsu, проведено за изданията France info и Le Figaro.

Вълната от оптимизъм сред французите никак не се отрази на популярността на президента, а даже напротив, рейтингът му спадна с 2% в сравнение с предишното проучване на Odoxa, публикувано на 26 юни. Сега 61% от анкетираните са отговори отрицателно на въпроса "Смятате ли, че Емануел Макрон е добър президент?".

„Работата на Емануел Макрон е оценена въз основа на строги и прагматични критерии, като например социално-икономически показатели", каза президентът на Odoxa Гаел Слиман. Това означава, че французите отделят своето лично благополучие от вярата в политиката на Макрон.

Държавният глава на Франция не се възползва от подобрението в рейтинга, което отчита Жак Ширак на Световното първенство през 1998 г., когато Франция беше шампион. Тогава популярността му се увеличи със 7% за един месец.

Подкрепи Economic.bg