Почина писателката Джаки Колинс

Тя е един от най-успешните съвременни автори с над 500 млн. продадени копия

Почина писателката Джаки Колинс
4103 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

На 77-годишна възраст след продължително боледуване почина американската писателката Джаки Колинс. Известната с розовите си романи Колинс страдаше от рак на гърдата, предадоха световните медии.

Тъжната вест съобщиха от семейството й. „С огромна скръб ви съобщаваме за смъртта на нашата прекрасна, енергична и единства по рода си майка, Джаки Колинс, която почина от рак на млечната жлеза”.

„Тя живя пълноценен живот и бе любимка на семейството, приятелите и милионите читатели, които радваше над 4 десетилетия”, отбелязват от семейството на Колинс. Роднините й добавят, че тя винаги ще остане жива чрез своите герои.

Колинс е една от най-успешните и добре продавани съвременни писателки.Нейните книги за бляскавия живот на Холивуд и на свръхбогатите са продадени в над 500 млн. екземпляра в повече от 40 страни. Колинс има 30 бестселъра според класацията на „New York Times”.

Тя е автор на няколко поредици от любовни и криминални романи. Сред най-успешните й заглавия са „Холивудски съпруги”,  „Холивудски разводи”,  „Жребецът",  „Бедната малка кучка”, „Лъки”. Мнозина я определят като кралица на бестселъра. Написала е и сценариите на няколко мини сериала.

В последното си интервю от 14 септември в Бевърли Хилс тя разказа, че е написала 5 книги и е пътешествала до последно, преди да разбере за диагнозата.

Тя е сестра на популярната холивудска актриса Джоан Колинс.

Подкрепи Economic.bg