Полицейското куче Дизел стана герой

В социалните мрежи почитат смелостта му, след като то загина в спец акцията срещу терористите в Париж

Полицейското куче Дизел стана герой
648 ~ 1 мин. четене
Кучето Дизел, част от френските полицейски спец части, което загина в акцията срещу предполагаемия "мозък" на атентатите в Париж и друга екстремистка клетка, бе почетено като герой в социалните мрежи, съобщава Асошиейтед прес.

Много хора от цял свят използваха социалните мрежи, за да отдадат почит на 7-годишната белгийска овчарка, която загина вчера при операцията в парижкия квартал Сен Дени.
Те споделиха съобщения, възхваляващи смелостта и лоялността на Дизел, придружени с хаштаг #JeSuisChien (Аз съм куче).

Седемгодишната Дизел първа влязла в апартамента на терористите, за да провери за заложени експлозиви, на които може да попаднат колегите й. В този момент жена, част от терористичната група, открила огън с автомат AK-47, след което се самовзривила, като задействала колан с експлозиви.

Предполага се, че жената е роднина на заподозрения като организатор на атентатите в Париж от 13 ноември Абделхамид Абауд.

''Дизел загина като истински герой, защитавайки колегите си и изпълнявайки служебния си дълг!'', публикува на страницата си в Twitter френската полиция.

Дизел е белгийска овчарка, част от екипа за специални операции. Тя е била щурмово куче, обучено да търси експлозиви.

Говорителят на полицията заяви, че Дизел и кучета като нея са незаменима част от екипа за специални операции.

Седем души бяха арестувани по време на зрелищната антитерористична операция в парижкото предградие Сен Дени. Петима полицаи бяха ранени, при операцията загина полицейското куче Дизел. Целта на акцията е бил Абделхамид Абауд, сочен за организатор на атентатите от 13 ноември.

Подкрепи Economic.bg