“Получихме чакалня за чакалнята. Специално за нас я създадоха!”

Христо Иванов, съпредседател на „Да,България“

Цитат на деня:

“Получихме чакалня за чакалнята. Специално за нас я създадоха!”
2750 ~ 1 мин. четене

„Получихме чакалня за чакалнята. Специално за нас я създадоха!“

Това написа в профила си във Facebook съпредседателят на политическа партия „Да,България“ Христо Иванов по повод полученото вчера официално одобрение на България да започне да изпълнява необходимите процедури за присъединяване към Еврозоната, първата от които е влизане в Европейския стабилизационен механизъм (ERM ІІ) (т.нар. „чакалня за Еврозоната“) и в Банковия съюз на ЕС.

"В самата чакалня ще ни пуснат веднага щом си изчистим прокурорския авгиев обор. И банковия. И застрахователния. И пенсионния. И когато отимаме здрави институции. И след нова оценка на банките, след като сами си направихме една, (особено успешна). Но първо ще си изпълним ангажиментите по мониторинга и ще влезем в Шенген. Което е “скоро”. Вече единадесета година....“, написа Христо Иванов.

„Погледнато позитивно, ЕС си създаде нов инструмент за натиск за реформи у нас. Остава само догодина да дойде състав на ЕК с воля да го прилага и с трезвен председател“, добави той.

По негови думи със сегашното управление „или ще се присъединим, заедно със Западните Балкани, към ядрото на ЕС, или ще си останем в Ешеров лабиринт от чакални“.

„Истинската добра новина е, че ако на мястото на това управление дойде друго, което има свободата, волята и визията за реални реформи - пътят пред нас е отворен (за сега). Да имаше как да си внесем Заев за премиер....“, завършва Иванов.
Подкрепи Economic.bg