Поляци строят нов мол в Белград за 64 млн. евро

Той ще се намира в центъра на сръбската столица, ще е с площ от над 34 хил. кв. м

Поляци строят нов мол в Белград за 64 млн. евро
Автор: Илия Лазаров

Полският инвеститор в недвижими имоти Globe Trade Centre (GTC) строи нов търговски център в Белград. Компанията е подписала споразумение за 64 млн. евро с 3 банки за финансиране на изграждането на проекта Ада мол в сръбската столица.

Договорът е подписан със сръбската Banca Intesa Beograd, словашката Vseobecna uverova banka (VUB) и хърватската Privredna banka Zagreb (PBZ), съобщиха от компанията.

Новият мол ще се намира в централната част на Белград – в Чукарица, точно срещу остров Ада Циганлия на р. Дунав и ще предложи над 34 хил. кв. м търговски площи.

„С първата ни инвестиция в търговията на дребно в Сърбия, искаме да създадем нещо изключително и да оставим траен отпечатък върху пейзажа в града. Ада мол е създаден, за да предостави на посетителите си уникално белградско шопинг преживяване“, заяви изпълнителният директор на GTC Томас Курцман.

Компанията получи необходимите строителни разрешителни в средата на февруари и започна строителните работи в началото на март.

„Много сме щастливи да бъдем основният финансов партньор на този проект, в сътрудничество с дъщерните дружества на нашата компания-майка Intesa Sanpaolo, като по този начин подкрепяме още една значителна чуждестранна инвестиция в Сърбия, спомагаща за създаването на работни места и предоставяща ново съдържание на гражданите“, заяви председателят на борда на директорите на Banca Intesa Beograd Драгиня Джурич.

GTC вече е завършила строителството на 5 офисни сгради в Сърбия, всичките в столицата Белград. Компанията оперира и в 3 други държави от региона – Хърватия, Румъния и България.  

Коментари: 0