Прехвърлянето на снимки от Facebook в Google Play вече ще става директно

Новият инструмент е част от съвместен проект на Google, Microsoft, Facebook и Twitter

Прехвърлянето на снимки от Facebook в Google Play вече ще става директно

Снимка: Pixabay

Потребителите на Facebook скоро ще се сдобият с по-голям контрол върху своите данни благодарение на въвеждането на инструмент, който ще им позволи директното прехвърляне на информация между различни платформи, вместо тя да бъде сваляна и повторно качвана в мрежата на части. 

Новата функция ще даде възможност за прехвърлянето на снимки и видеоклипове от профила в социалната платформа към други онлайн услуги, като стартът ще бъде даден с Google Play, предава Engadget. Той е част от проекта за трансфер на данни – споразумение между Google, Microsoft, Facebook и Twitter, целящ да улесни прехвърлянето на информация помежду им.

Facebook се опита да опровергае впечатлението, че не се интересува от неприкосновеността на личния живот. Още през миналата година Instagram, собственост на Facebook, потвърди, че ще позволи на потребителите да прехвърлят и своите данни извън платформата.

Новият инструмент за прехвърляне на снимки ще бъде на разположение първо на потребителите в Ирландия първо, преди да се разпространи по целия свят през първата половина на 2020 г.
Коментари: 0