Приложение може да открива болестите при растенията

Според генералния директор на Peat годишната загуба при земеделските култури по целия свят заради болестите по растенията достига 30%

Приложение може да открива болестите при растенията

Приложението Plantix е разработено от германската компания Peat и целта му е да помага на фермерите да идентифицират над 60 вида болести по растенията.

То се използва от 2015 г. насам и вече е получило над 500 хил. изображения, които позволяват на приложението да открива много заболявания. Колкото повече снимки се добавят към базата данни на приложението, толкова по-точна ще бъде тя.

Програмата не само диагностицира, но и предоставя на потребителите информация за превантивни мерки и методи за борба с болестта.

Друга възможност на Plantix е, че потребителите могат да споделят опита си от борба с болестите по растенията.

Според генералния директор на Peat годишната загуба при земеделските култури по целия свят заради болестите по растенията достига 30%. Приложението ще помогне тези загуби да се намалят.

Приложението можете да изтеглите безплатно в Google Play в много страни. Но поради факта, че в началото програмата е стартирана само в Германия, Бразилия и Индия - за тези страни тя е най-оптимална. За други държави събирането на снимки и информация продължава. Следователно може да е трудно да се диагностицират някои заболявания.

Коментари: 0