Протести блокират част от центъра на София днес (обновена)

Столичната полиция обяви специални мерки за сигурност

Протести блокират част от центъра на София днес (обновена)
4535 ~ 1 мин. четене

Протестът на националистите в София приключи без инциденти и задържани. Десетки хора се събраха близо до църквата „Света Неделя“ и поискаха държавата да се намеси активно и да прекрати престъпността, извършвана от бежанци.

Исканията на националистите са за закриване на домовете за бежанци у нас, транспортиране на нелегалните мигранти до държавите, от които са дошли и по-сериозни мерки на полицията в местата, където има струпване на чужди граждани, като районът около „Лъвов мост“ в София и градовете в Югоизточна и Северозападна България, информира БНР. Преди близо месец участниците в протестите решиха да създадат и граждански патрули, които да обикалят именно такива райони.

Днес столичната полиция обяви, че ще предприеме специални мерки за сигурност заради обявените за националистически шествия по един от централните булеварди в София. 

Началото на протестите беше в 18.00 часа със сборен пункт пл. „Света Неделя” пред храм паметника „Света Неделя” и маршрут на придвижване по бул. „Княгиня Мария Луиза” до пл. „Лъвов мост”. Организаторите на едно от шествията заявиха, че шествията ще продължат до 22.00 часа и обратният маршрут  ще бъде по бул. „Княгиня Мария Луиза”, наляво по бул. „Цар Освободител” до пл.  „Народно събрание”.

На сборното за двете шествия  място ще бяха изградени филтровъчни пунктове, на които полицейски служители ще извършват проверка за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки/. Не са допускани хора във видимо нетрезво състояние.

Подкрепи Economic.bg