Ремонтираната зала „Фестивална” отвори врати като „Асикс Арена”

Цялата стойност на модернизацията на съоръжението е 7 млн. лв.

Ремонтираната зала „Фестивална” отвори врати като „Асикс Арена”

След дълъг ремонт ремонтираната зала „Фестивална” отвори врати днес вече под името „Асикс арена”. Цялата стойност на модернизацията на съоръжението е 7 млн. лв., от които 4 млн. собствени средства на „Академика 2011“ и 3 млн. лв. по договор за енергийна ефективност.

На церемонията по откриването присъстваха министър-председателя Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и легенди на българския спорт като Ивет Лалова и Тихомир Иванов.

„Фестивална” сменя името си по спонсорския договор между „Академика 2011” ЕАД и „Асикс България”, които ще спонсорират залата със 100 хил. лв. годишно. Залата бе затворена за състезания по лека атлетика от есента на 2011 г.

"Длъжни сме да правим всичко, за да растат децата ни здрави и силни. Обновената зала „Асикс Арена“ предоставя чудесни условия за спорт и вярвам, че младите ни атлети ще се развиват добре”, каза премиерът Борисов. Той допълни, че строителството и ремонтите на зали и физкултурни салони ще продължи, като припомни, че за стадион „Академик” за отделени 4 млн. лв.

Красен Кралев добави, че по време на трите кабинета, оглавявани от Борисов, от 2009 г. насам са инвестирани над 300 млн. лева в спортна инфраструктура.

Капацитетът на залата е увеличен и могат да бъдат посрещнати 2700 зрители, а за културни събития – до 6000 души. 

Коментари: 0