Русия разработва държавен аналог на TikTok

Приложението ще е безопасно и ще е за учениците

Русия разработва държавен аналог на TikTok

Снимка: Unsplash

~ 1 мин.

В Русия ще се появи социална мрежа за ученици, подобна на китайското приложение TikTok. Това заяви министърът на образованието Сергей Кравцов. Мрежата ще бъде разработена от Министерството на образованието съвместно с Mail.ru Group.

„Ние правим собствен TikTok за ученици, правим собствена социална мрежа за ученици... Ще има образователно съдържание, развиващо се, интересно. И няма да има отрицателна информация, защото често негативната информация, която е в интернет, има доста лош ефект“, каза Кравцов пред репортери, цитиран от ТАСС.

TikTok е услуга за създаване и гледане на кратко видео, собственост на китайската компания ByteDance. През 2018 г. стартира международна му версия и сега приложението е достигнало до над 1 милиард потребители от 150 държави.

Ръководителят на Министерството на образованието също припомни, че сега ведомството, заедно с Министерството на цифровите науки, също разработва свои собствени програми за видеоконферентна връзка - аналог на Zoom. „Правим собствени услуги за видеоконференции сега комуникираме с помощта на Zoom - чужд софтуер. И ние правим свои, вътрешни“, добави министърът.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads